A new equation for converting the parameter EC50 into the total antioxidant capacity TEAC and vice versa
PBN-AR
Instytucja
Wydział Matematyki, Fizyki i Chemii (Uniwersytet Śląski w Katowicach)
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
EN
Czasopismo
Food Chemistry (40pkt w roku publikacji)
ISSN
0308-8146
EISSN
Wydawca
ELSEVIER SCI LTD
DOI
URL
Rok publikacji
2018
Numer zeszytu
Strony od-do
46-51
Numer tomu
248
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
0,3
Autorzy
(liczba autorów: 2)
Słowa kluczowe
EN
Antioxidant activity
EPR spectroscopy
DPPH
TEAC
EC50
Streszczenia
Język
EN
Treść
A new equation for converting EC50 into TEAC values and TEAC into EC50 is presented in this paper. The model was fitted to 180 data points of electron paramagnetic resonance (EPR) spectroscopy measurements of various food products. The model was tested basing on 75 EPR spectroscopy measurements. Moreover, the equation was tested on literature data. The determination coefficient between EC50cal and EC50exp was found to be R2 = 0.9762, while the determination coefficient between TEACcal and TEACexp was found to be R2 = 0.9686. Based on obtained results it can be concluded that the proposed model for converting EC50 into TEAC values and TEAC into EC50 values works properly. This will enable a comparison of the antioxidant properties of products identified in literature through the use of different parameters (TEAC, EC50).
Cechy publikacji
short-communication
Inne
System-identifier
3342900139265
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych